Çocukların okulundaki Sıra Bende etkinliklerinden 3. süne katıldım. Aile Katılım çalışması, veli katılımı diye de geçiyor bir çok okulda. İrem’in sınıfıyla yaptığımız Ponpon Baykuşlar ve Kağıt Bardaktan Çiçekleri daha önce paylaşmıştım. Bu kez Kerem’in sınıfıyla birlikte yaptık etkinliğimizi. Tarihi belirledikten sonra öğretmeniyle konuştuğumuzda bana konuyu Kerem’le birlikte belirlememizi söyledi, bana da uydu bu tabi. Kerem tereddütsüz bir şekilde Şimşek Mc Queen yapmak istediğini söyledi. Şaşırmadım, Şimşek M cQuuen oyuncağından tişörtüne herşeyine hayranız. Ama malzemelerimiz alırken birden etkinliğimizin şekli değişti. Ve aliminyum kaplardan arabalar yaptık, çocuklarla.
Gel gör ki ben bu çalışmalarda her seferinde o kadar heyecanlanıyorum ki , sadece arabaların olduğu düzgün fotoğraf yok maalesef. Çocuklar ellerinde arabalarla var (her biri ayrı şirinler) fakat onları da annelerinden izinsiz paylaşmak olmaz. Şimdilik tek bu fotoğraf var ama söz bu arabalardan tekrar yapıp yayınlayacağız. Öğretmenimiz tam 4 yaş için uygun bir faaliyet olduğunu belirtti. Çocuklarda çok mutlulardı yaparken ve ben de mutlu oldum:)
En önemlisi “öğretmenlik” mesleğine saygım bir kat daha arttı. Zaten bu etkinlikleri sırf veliler öğretmenleri anlasın, onların gözüyle bakabilsinler diye yapıyorlar bence ve iyi de yapıyorlar. 30 dakika bir faaliyetle bile çok fazla ter döktüğümü söyleyebilirim. Tüm öğretmenlere minnettarız.
Blogger 📝
love and smile dedi ki:
Ne kadar güzel olmuş bu arabalar..parlak parlak ..ileride oğlumla yapabiliriz 🙂