YENİDEN POFUDUK BOYA

Yok yok, biz pofuduk boyayı ilk denediğimizde başarılı olamamışız. Dün 10 marifette bahsedilen “One Crafty Mumma” nın çalışmasını gördüğümüzde tekrar denemeye karar verdik. İlk yaptığımız Pofuduk Boya‘da puflamamasının fırın sıcaklığı olduğu düşünmüştük, ama sanırım reçete etkisi daha fazlaymış.

Malzemeler aynı; Un, kabartma tozu, gıda boyası ve su. One Crafty Mama’nın kullandığı kendinden kabaran hamurdaki kabartma tozu miktarı biraz fazla sanırım. O yüzden görüntüyü esas alarak Pofuduk Boya yazımızda verdiğimiz miktarlarda biraz değişiklik yaptık.

1 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı tuz ve çok az su. Suyu biraz fazla koyduğunuzu düşünürseniz boyanın aşağıdaki fotoğraftaki gibi köpük gibi olacağını düşünerek miktarları artırmanızda ve en iyisi göz kararı gitmenizde fayda var.

pofuduk boya

Boyama yaparken fırça ile fazla yaymamak gerekiyor, aslında boyayı damlatarak yaptığımızı da söyleyebiliriz. Zaten öyle resimden çok desen çalışmaları gibi oldu. Fırça ile düzeltildiği zaman en alt fotoğraftaki halini alıyor ve pek de pofuduk olmuyor.

Pişirme kısmına gelince bu kez mikrodalgada yaptık, max da 15-20 sn. arası dışardan izleyerek durdurdum. Bir püf noktası da mikrodalgada eşit pişmesi, tepsisinde dönebilmesi için kağıdınızın boyutunu A4 ten daha küçük bir boyuta ayarlamanız gerekiyor.

İnanılmaz zevkli pofuduk boyayı çocuklarınızla yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. çok güseller insanın yiyesi geliyor 😀
    bu arada sizi bugn farkettik çok güzel çalışmalarınız var

  2. waaaww cok guzel bu boya, bizim icin cok keyifli olacak bu boyalarla etkinlikler yapmak;) bizde de pofuduk kalemler var, isitinca tipki bunlar gibi kabariyor(hatta blogda da bahsetmistim), fakat bu boyayi kendimiz hazirlayacagimiz icin daha guzel olacak 😉
    tesekkurler…

  3. beğendim,ertuş büyüsün biz de oynayacaaaaaz

  4. Ben ismine hasta oldum diyebilirim. “Pofuduk” kelimesi beni cok neselendirdi…

  5. sadece çocuklara değil bana da iyi vakit geçirebilir.
    Bu kurabiyeleirn üzerine de yapılır mı acaba??
    Sevgiler

  6. ne kadar güzel olmuş bunlar ellerinize sağlık

  7. yanlışlık olmuş Perili’m, hemen düzelttik.

  8. tatil kitabı çalışmalarının dışında sıkılmalar başladı,sitenizin eski ve yeni çalışmaları gözden geçirilerek bol etkinlikli günler bizi bekliyor.:)
    Bu çalışma da çok güzel ve eğlenceli görünüyor.Tuz yanlışlıkla mı iki kez yazıldı yoksa iki kez mi tuz koyuyoruz acaba…

  9. Kolaymış gibi gözüküyor ama ben denersem sarı lacivert yaparım, haberiniz olsun :)))

  10. eh benim gibi bildiği boya çeşitleri , yağlı boya, guaj boya , pastel , kuru , sulu boyadan ibaret biri için bu pofuduk, boyutlu boya deneyimlerini izlemek çok ilginç. Hatta şu sınav karmaşası sona ersin deneyelim diyorum kızlarla bir şeyler. Sevgiler size

ÇocuklaÇocuk Özlem ☘️  📷 📚 

Blogger 📝 

Kategoriler

Copyright @ cocuklacocuk.com