Ödev Nedir? Dozu ne Olmalıdır ?

Bu yıl İrem’le   birlikte,  1. sınıfa başlayanlar arasında yeğenim ve arkadaşımın oğlu da var. Haliyle ortak konumuz çocukların okula alışması , okullarımız, öğretmenleri ve verilen ödevler oluyor.

Okumakta olduğum “Bengi Semerci’nin -Birlikte Büyüyelim” kitabında okul seçimi ile ilgili bölümde ilkokulda en önemli noktanın öğretmen olduğu vurgulanıyor.  Sınıflar belirlenip , öğretmenimizle tanıştığımızda mutlu olduk biz kendi adımıza, çok sevecen,  güleryüzlü ve tecrübeli.    Öğretmenlerle tanıştığımız toplantı sonrasında  en dikkat çeken  durum;  “genç öğretmenin” sınıfının velileri idi, epey bir tedirginlik vardı hallerinde ve  genç  öğretmenimizi çok sıkıştırdılar.  “Siz sormadan söyleyim, … mezunuyum …. şu kadar yıl tecrübeliyim” diyordu artık, gelenlere biraz gerilmiş olarak . Herkesin beklentileri farklı elbette fakat ben gençlerin  enerjisine inanıyorum, velilerin yarattığı stres umarım o öğretmeni olumsuz etkilemez , üzüldüm o günkü haline.

Aslında yazıya başlarken  ödevlerden bahsetmek istiyordum ama  öğretmen konusunu da geçemedim, şimdi ödevlere geçersek,  ödevin  dozu ne olmalı acaba? Arkadaşımın oğlu günde 3 sayfa ödevden başını kaldıramazken, yeğenim tek sayfa, kızımsa 5-6 satır ödevle geliyor eve. Hele ilk hafta bizimkine hiç ödev verilmedi, arkadaşım anlattıkça ben ” Acaba İrem mi unutuyor, niye ödev yok ? ” triplerine girdim.  Sonra 3 er satırla başlayan ödevlerin boyutunu da arkadaşıma bahsetmedim. :) Biz veliler gerçekten garibiz ya; ödev verilmesin diye tutturup, sonra da diğer okullar sınıflar da verilen ödevleri karşılaştıran  tek ben değilimdir  değil mi ? Peki  diğer bir taraftan bakar isek bu kadar fark normal mi? ödev nedir?  Ayarı nedir?  Bizi takip eden öğretmenler, öğretmen adayları çok biliyoruz haydi  sizin yorumlarınızı da bekliyoruz.

Be Sociable, Share!

İlgili Yazılar

  1. Tuvalette Okuma Heyecanı Çocuklaçocuk’ta 3. yıldır ard arda yaşadığımız okuma heyecanında bu kez...