Cumartesi günü Philips Avent’in blog yazarı annelerle buluşma etkinliğine Çocukla Çocuk’u temsilen katıldım. Philips Avent’in samimi, sıcakkanlı yöneticileri Özlem Fidancı, Ayşen Çoşkun , Burcu Aksoy ve ebeveyn Koçu Figen Küçükkoner Kırca ile birlikte sohbetin hiç tükenmediği güzel bir toplantı oldu. Bizler, anne; konu, annelik, bebek beslenmesi, çocuklar olunca nasıl tükensin ki zaten. Üstelik organizasyon sayesinde blogcu arkadaşlarımızla yüzyüze tanışma konuşma imkanı bulmuş olduk.
Philips Avent, bebek bakımı, bebek sağlığı, hamilelik ve annelik gibi konularda sahip olduğu geniş literatür ve pratik bilgileri www.bebeğimoldu.com blogunda paylaşacaklar bizlerle. Blogu incelediğinizde, sizler de ürün tanıtımı hedefli bir blog olmadığını göreceksiniz. Üstelik blogun editörü Müge hn.’ ın çok yakında kucağına alacağı bebeği ile , pratik bilgilerin daha da ağırlık kazanacağı bir blog olacağını düşünüyorum.
Ayşen hn, emzirmenin ve biberonun tarihçesinden bahsetti bizlere. Varlıklı ailelerin süt anneleriyle bebeklerini büyüttüğü günlerden, anne- bebek arasındaki en önemli bağın emzirmeyle sağlandığına inandığımız için ilk yarım saatte emzirmeye çalıştığımız bu günlerimize gelene kadar çok çok ilginç detaylar var. Aynı şekilde ilk biberonlarda çok enterasan.
Bizim Avent maceramız, İrem henüz 2 aylıkken ben işe dönmek zorunda kalınca başlamıştı. Biberon sevdası yazımızda paylaştığımız gibi İrem’e 5,5 yaşına kadar bıraktıramadığım biberonu ve şimdilerde Kerem’in biberon hikayesini de eklersek bizim aile Avent’ le uzun süredir iç içe zaten. Bu açıdan da çok iyi bildiğim bir markanın böyle bir etkinliğinde davetli olmaktan mutluluk duydum. İlk alışverişim; süt sağma makinası ve biberonlu çantalı seti olmuştu. Bebeklerin sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bir dönemde biberon seçmek çok zor iş, anne memesine en yakın olanı ve gaz yapmayacak biberonu bulmak için epey araştırma yapmış tavsiye toplamıştım. Sonrasında Avent’i seçmekle tek seferde doğruyu bulduğuma inandım ve başka marka denemedim.
Kerem’de yaşadığımız, Bebek sarılığı= çocuğun aç kalması olarak yer etti benim kafamda. Ama doktorumuz, “sütün yeterli gelmemiş, mama verelim” dediğinde ağlamıştım uzun uzun, mamaya itiraz ederek. “Sağdıralım, bakalım” demişti, beni ikna etmek için. Bu yazıda da anlattığım gibi sarılığımız ilerlemiş ve küvezde kalması gerekmişti. Küvezde kaldığında sütümü evde sağıp getirmek istedim. Hemşireler hastanelerin kullandığı süt sağma makinaları ile manuel pompalardan daha fazla süt çektiklerini söylediler. Bu söz kafamıza takılınca karşılaştırma yaptık; göğüs pompam ile aynı miktarda süt sağdığımda hemşireler şaşırdılar ve “sizinki iyiymiş” diye yorum yapmışlardı. Avent’ e duyduğum güven daha da pekişti bu sözlerle.
Etkinliğin son kısmında Ebeveyn koçu Figen hn. bizim hayatımıza, hayatımızdaki ilşkilere ve en önemlisi kendimize tepeden bakmamızı sağladı. Süre dolayısıyla kısa olsa da, inanılmaz faydalı bir bölümdü benim için. Hep mükemmel olalım adına ne çok koşturup, durup düşünmeye zaman ayırmadığımı anladım öncelikle.
Veee blog arkadaşlarımızla tanıştığım için çok mutluyum. Okuyup, yazılarıyla hayatlarını bir nebze bildiğin insanlarla yüzyüze gelmek hiç de yeni biriyle tanışma gibi olmuyor, eski dostla kavuşmaya benziyor biraz :). Fotoğraftakiler; Çılgın yine yeni annemiz Blogcu Anne (bebeğinle geldiğin için burdan da takdirlerimi gönderiyorum),neşesiyle enerji veren Yemek Şenliği , İkisi birbirinden güzel faydalı siteleri ile Kitubi ve Nurturia ( kendisi ile okuldaş olmamız ve çok yakın ortak arkadaşlarımız olduğunu öğrenmemiz günün diğer güzel sürprizi oldu) , Annelerin Dünyası ve sevgili kızı İnciyle Hayalarkadaşlarım
Philips avent’in gözünden buluşmamız; Philips Avent Blogger Organizasyonu
Etkinlikte epey konu olan BPA ilgili detaylar için sevgili Kitubi’nin bloguna lütfen, buraya.
ben de katılmayı çok istemiştim ama kısmet olmadı.. bu arada kesinlikle katılıyorum, avent manuel pompa kullanmama rağmen hiç sütüm azalmadı, zorluk çekmedim, tamamen sütü kolaylıkla sağabildim.. avent sağolsun:))
GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUŞ
güzel bir buluşma
iyi haftalar diliyorum
Aaa çok üzüldüm.Keşke benimde bu etkinlikten haberim olsaydı 🙁 Bir Avent’ci olarak bende katılmayı sizlerle tanışmayı çok isterdim.Güzel bir tanıtım ve etkinlik olmuş.
Sevgiler..
Son zamanlarda katıldığım faydalı ama bir yandan da en sürprizlerle dolu etkinlikti. Ben de inanılmaz keyif aldım, iyi ki gelmişim!
Çok hoş kazanımların ve de paylaşımların olduğu güzel bir gün geçirdik hakikaten.
Nette yapılan paylaşımların hiç de sanal olmadığını bir kez daha teyid etmiş oldum kendi adıma 🙂
Özlem ne güzel bir buluşma olmuş,harika gözüküyorsunuz….
Sevgiler yolluyorum…
Özlem ben de iyi ki katılmışım, sizlerle yüzyüze tanışmak çok keyifliydi. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileği ile… Sen de çok şeker ve pozitif birisin…
Öpüyorum,
Hülya
ayy ne güzel olmuş ya,seviyorum böyle buluşmları ben..
Hilal hn, ne güzel olurdu katılabilseydiniz.
Maviannem, iyi haftalar sana da.
Blogcu annem, aynen katılıyorum, tanıştığımıza çok sevindim.
Tuğra’nın annesi Emine, 🙁 tanışmayı isterdik sizinle de, sevgiler.
Pelin’cim, süper moral oldu sözlerin :), darısı seninle tanışmaya.
Dilek, samimi paylaşımlar hiç sanal değil, bir kez daha anladım aynı şekilde.
Pek özendim:)
Biz de okuldaşız sanırsam:)
sevgiler!
Cumartesi günü bloglar buluşması olmuş desenize
Bizde arkadaşlarla Bakırköy’de toplandık.
Engin’e de Avent’inin biberonlarından aldık ama biberon kullanmadı bizimki
Ama Yankı’dan biliyorum kaliteli ürünler. Hiç birşey olmuyor
Güzel bir etkinlik olmuş, gülen yüzleriniz hiçsolmasın
İnşallah en kısa zamanda sizlerlede yüzyüze görüşme fırsatı buluruz
Sevgiler
İyiki yapmış Avent bunu, iyiki gelmişim ve iyiki sen o yorumu bırakıp haber vermişsin. Çok güzel bir gündü gerçekten, herkesi kişisel olarak tanıyabildiğime de çok sevindim.
Yemek Şenliği, teşekkürler, tekrar görüşmek üzere.
Birgül, çok hoş bir sohbet ortamı oluyor.
Ozguranne, Damla’dan öğrendim, öyleymiş, ne güzel.
Yelda, sizin buluşmada çok hoş olmuştur eminim. Engin de biberona hiç gerek olmamış ne kadar güzel, kıskandım.
İyi ki, iyi ki Damla’cım. 🙂