Uzun Aradan Sonra Yüzyüze Eğitim

14,5 ayın ardından oğlum (Çocuklaçocuk çocuklarımızın en küçüğü ☺️) dün okula gitti. Koşarak gitti de diyebilirim sınıfındaki pek çok arkadaşı gib, (katılım %95 ). Daha önceki kısmi açılışlarda 6. Sınıflara hiç sıra gelememişti. Bir kaç hafta önce bana “anne artık herşey aynı geliyor, sabah kalk online bağlan…. Hiç farklı bir şey yapmıyorum” diyerek dert yanıyordu. Çok neşeliydi, eğlenmişler. Kolonya ,… Read moreUzun Aradan Sonra Yüzyüze Eğitim

Teknolojik Atasözleri

Kar başlamadan   “kar tatili” haber geldi Kocaeli için.    Meteoroloji tahminlerini saatlik olarak takip edebiliyoruz artık, gece yarısı kar geliyor dediler, geldi  şu an gece yarısı itibariyle.  Çocuklar tatil de ben nasıl işe gideceğim acaba,  hiç bir fikrim yok.  Yaşadığımız  yer yukarı kısımlarda ve kar yağdığında ilk tuzlanan yerler arasında değil, servis yakından geçmiyor.  Türk işi, sabah yaşayıp göreceğiz artık:) Çocuklarımız… Read moreTeknolojik Atasözleri

Soyağacı- Sunum Ödevi

Kızımın ingilizce sunum ödevi, soyağacı oluşturmaktı. Ünitelerinin sonunda yaptıkları mini proje çalışmasının ( süresi 1 hafta) puanlama kriterleri başlıklar halinde belirlenmişti.  Hazırlanan  görsel ilgi çekici olacak, sıfatlar olabildiğince bol kullanılacak, sunum becerisi, vs… Şimdi  İrem neler yaptı ona bakalaım. Ödevin verildiği gün – Anne soy ağacını çook güzel yapacağım bana herkesin fotoğrafı lazım, bayağı geniş   bir aile tanıtayım diyorum. (eşimin… Read moreSoyağacı- Sunum Ödevi

Zıplayan Moleküller

6. sınıf fen bilgisi proje ödevi olarak molekül yapmaktı görevimiz. Neden yapabileceğimizi düşünürken aklıma geldi oyun hamurları, hem renkli hem de istendiği gibi şekil alabilen. Oğuz Kaan’ın da aklına yattı. Kırtasiyeye gittik oyun hamuru almak için. En ufak boy kutulardan almayı tercih ettik alacağımız hamurları seçerken. Artan hamurlarla kim oynayacak artık bizim evde? Oğuz Kaan moleküllerini yaptı hemen. Bakır, karbonmonoksit,… Read moreZıplayan Moleküller