Köpük Boyama

Eski faaliyetlerimizden Pofuduk boyalara benzer bir boyama yaptık çocuklarla. Pofuduk boyadan farklı bir reçete ile köpük boyayı oluşturduk bu kez; beyaz tutkal, traş köpüğü ve gıda boyası. Çocuklar yaparken ben onların sevincine / eğlencesine eşlik ettim. Belirli bir oran veremeyeceğim göz kararı karıştırdık, tutkal ve traş köpüğünü. Traş köpüğü biraz  fazla olarak düşünebilirsiniz.  ikisini karıştırdıktan sonra plastik bir poşete alıp… Read moreKöpük Boyama

Aliminyum Kaplarla Araba Faaliyeti

Sınıf katılım çalışmasında çocuklarla aliminyum  kaplardan arabalar yapmış ve bu yazımızda anlatmıştık.  Sınıf etkinlik çalışmasında tüm malzemeleri çocukların yapabilecekleri halde grup grup hazırlamıştım. Çalışma sonrası fazla hazırladıklarımdan araba yapımına evde de devam ettik. İşte  Aliminyum Kaplardan Arabalar ve yapılış detayları:

Sıra Bende Etkinliği -3 Arabalar

Çocukların  okulundaki Sıra Bende etkinliklerinden 3. süne katıldım.   Aile Katılım çalışması, veli katılımı  diye de geçiyor bir çok okulda. İrem’in sınıfıyla yaptığımız  Ponpon Baykuşlar ve Kağıt Bardaktan Çiçekleri daha önce paylaşmıştım.  Bu kez Kerem’in sınıfıyla birlikte yaptık etkinliğimizi. Tarihi belirledikten sonra öğretmeniyle konuştuğumuzda bana konuyu  Kerem’le birlikte belirlememizi söyledi, bana da uydu bu tabi. Kerem tereddütsüz bir şekilde Şimşek Mc… Read moreSıra Bende Etkinliği -3 Arabalar