Geometrik Şekillerle Ev Projesi

Dönemin bitmesine şurda ne kaldı, bu hafta son sınavları var kızımın. Projeler geçtiğimiz haftalarda tamamlandı, portfolyo sunumları devam ediyor. Bu dönem (4. sınıf) aldığı matematik projesindeki konu,  geometri ve simetriyi  kullanarak bir tasarım yapmaktı ödev. Proje ödevlerini olabildiğince birlikte yapmaya çalışıyoruz İrem’le. Ama tam anlamıyla birlikte yapmak bizimkisi, ödevi anneye yıkıp kaçmasına asla izin yok:) Kartonlardan ev yapmaktı ilk planımız,… Read moreGeometrik Şekillerle Ev Projesi

Bir Ev Planı Hazırlıyorum..

Geçtiğimiz hafta Kadir Mert’in son uzun süreli proje ödevini tamamlayıp teslim ettik. Ödev üç ay kadar önce verilmişti ama  biz yine son gece de oturup bitirebildik. Konu başlığı “Bir Ev Planı Hazırlıyorum” du.Ödevin amacı bir ev krokisi çizip, alanların birim değer cinsinden karesinin belirtilmesi ve alan hesaplamalarının pekişmesi idi. Maketi hazırlarken yardım ettim sadece oğluma, gördüm ki alan hesaplamalarını kendisi… Read moreBir Ev Planı Hazırlıyorum..

Kartondan İskelet

Son günlerin modası iskelet ve kurukafa, bizim projelere de yansıdı ve sonunda geçtiğimiz hafta bir iskelet yapma ödevi geldi.  Görselde ki kemikleri bir araya getirdik ve ödev sonunda nur topu gibi iki tane iskeletimiz oluverdi. İlki en pratik şekilde yapıldı, kestik yapıştırdık.  İkincisi ise bir grup çalışmasıydı, oğlum ve aynı sınıftan bir kaç arkadaşı biraraya gelip hazırladılar. Her iki iskelet… Read moreKartondan İskelet

Akciger Projemiz

Bu sene bizim proje senemiz gibi görünüyor, hem 4. sınıftaki hem de 6 sınıftaki oğluma proje ödevleri sık sık geliyor. Hemen hemen her hafta bir projeyle uğraşıyoruz. Son projemiz vücudumuz konusu işleyen 4. sınıftaki oğluma ait. Akciğerlerimizin işleyişini daha iyi anlamaları için yaptılar. Böyle bir proje için epey malzeme ziyan ettik ve sonunda yapmayı başarabildik. İşte bu deneyin evde bulunabilecek… Read moreAkciger Projemiz

Çevre Kirliliği ile İlgili Afiş Çalışmamız

Proje ödevlerimiz ardı arkasına gelmeye devam ediyor. Ödevler her ne kadar öğrenciye veriliyor olsa da biz velilere de çok iş düşüyor. Geçtiğimiz hafta içi 4. sınıf taki oğlumun çevre kirliliği ile ilgiliydi ödevi. Konuyla ilgili detaylı bir sunum hazırlamak, bir de afiş çalışması yapmak gerekiyordu. Afişinde kullanacağı çevre kirliliği ile ilgili fotoğraflar için birlikte ufak bir gezintiye çıktık ve fotoğraflar çektik, ilaveten internetten görseller… Read moreÇevre Kirliliği ile İlgili Afiş Çalışmamız