Ya İstiklal, Ya Ölüm

İngilizler 9 Mart 1919 da Samsun’a askeri birlik çıkarmışlardaı. Buna tepki olarak Hamdi adındaki bir teğmenin askerlerini alarak dağa çıkması dikkatleri bu bölgeye çekmişti. ve İngiliz Yüksek Komiserli’nin de Türk halkının silahlandığı konusundaki şikayetleri üzerine , bu bölgeye güvenilir bir kumandanın gönderilmesine karar verilmişti. Mustafa Kemal için bu “görev” bulunmaz fırsattı. Ve bu yolculuğa çıkışının gerçek amacını, “Nutuk” ta  dile… Read moreYa İstiklal, Ya Ölüm

Kutlu Olsun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik Ve Spor Bayramı”mız

Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen Gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı memnun ve mesudum? M.Kemal ATATÜRK 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun. Soma  Acımız içimizde,  buruk kutladığımız bir bayram. Ata’mızın 19 Mayıs’ta “ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak” için yola çıktığındaki şartlardan bugünlere geldik. Umutsuzluklara… Read moreKutlu Olsun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik Ve Spor Bayramı”mız