Bakmadan Yazmak

Çocuklaçocuk ailesinin  en miniği bu yıl 1. sınıfta, yeni bir 1. sınıf veli macerası daha.  Büyüklerin 1.sınıf maceralarına buralardan 1.sınıfta olmanın Dayanılmaz ağırlığı ,Tuvalette Okuma Heyecanı ulaşabilirsiniz. Kerem, geçtiğimiz yıl her ne kadar okumayı öğrense de yazmayı en baştan öğreniyoruz diyebilirim. 1. sınıf zor geldi tabi  3 yıl kreş ve anaokulundan sonra. Disiplin  gerektiriyor, ödevini hatırlaması unutmaması gerekiyor, oyun saati… Read moreBakmadan Yazmak

Ödev Nedir? Dozu ne Olmalıdır ?

Bu yıl İrem’le   birlikte,  1. sınıfa başlayanlar arasında yeğenim ve arkadaşımın oğlu da var. Haliyle ortak konumuz çocukların okula alışması , okullarımız, öğretmenleri ve verilen ödevler oluyor. Okumakta olduğum “Bengi Semerci’nin -Birlikte Büyüyelim” kitabında okul seçimi ile ilgili bölümde ilkokulda en önemli noktanın öğretmen olduğu vurgulanıyor.  Sınıflar belirlenip , öğretmenimizle tanıştığımızda mutlu olduk biz kendi adımıza, çok sevecen,  güleryüzlü… Read moreÖdev Nedir? Dozu ne Olmalıdır ?

Çocuğumuza

1.sınıftaki oğlumun öğretmeni  tarafından biz velilere dağıtılan bu şiir çok önemli bir konuya değiniyor.Tüm anne olan dostlarımızın özellikle okumasını rica ederek yayınlıyoruz şiiri. ÇOCUĞUMUZA Sürekli meşguldüm o kadar sene Seninle doyasıya oynayamadım Sen beni çağırdın gel oyna diye Ben bir türlü zaman ayıramadım … Giydirdim doyurdum seni kolladım Sadece bunlar yeterli sandım Bana oyuncağını getirdiğinde Ben seni çoğu kez başımdan… Read moreÇocuğumuza