
Sömestr tatilinin ilk haftasında biz de eşimle yıllık izinlerimizden bir kaç gün kullandık. Geçtiğimiz yıl Erciyes’te harika vakit geçirmiştik, burada yazmıştım. Bu yılda kış tatilinde rotamız çoktan belliydi. Kayseri’ye gittik fakat kardan tipiden Erciyes’e 1 gün çıkabildik 🙁 Onda da soğuk ve tipiden kayamadık. Kayseri’de olduğumuz sürece Erciyes göstermedi zirvesini bize, oysa açık havalarda çok güzeldir manzarası. Erciyes’e çıkamamamız pek etkilemedi tabi bizi, Kayseriliyiz ne de olsa. Akrabalarımızı, dostlarımızı görmek, onlarla sohbet bizim için en güzel tatillerden. Çocuklaçocuk ekibi olarak da bir araya geldik 🙂 🙂
Giriş kısmı biraz uzun oldu ama ben asıl dönüşteki araba yolculuğumuzu anlatmak istiyordum. Kayseri- Kocaeli yaklaşık 9 saat, bizim çocuklar bebekliklerinden beri alışıklardır aslında uzun araba yolculuklarına (bakınız 2010 yılı çocuklarla uzun araba yolculukları yazımıza). Çocuklar küçüktü o yazımızda, şimdi 8 ve 13 yaş çocuklarımızla 2 yeni eğlence ekledik uzun yolculuklarımıza. Paylaşmak istedim.
1. Son harften kelime türetmece ama ingilizce kelimeler. Çocuklar epey başarılıydı kelime türetmede, teşekkür ettik okulumuza. Benden daha az takıldılar laf aramızda:)
2. Bulmaca çözmek, gazetenin pazar bulmaca ekini çözdük hep birlikte. Çocukların bilmedikleri yeni kavramlar, kelimeleri öğrenmeleri için güzel oldu. Merakla cevaplamaya çalıştılar soruları.
Bir diğer eğlence de yol boyunca seyrettiğimiz muhteşem manzaralar idi. Ara sıra arabayı durdurup fotoğraf çektik. Kayseri- Ankara yolunu sonbaharda “sarı” kelimesi ile tanımlayabiliriz, uçsuz bucaksız. Sarılar karın içinde de vardı, bayıldım … Fotoğraflar bizim yolda gördüğümüz güzelliklerin küçük kısmı.