
Çocuklarla uzun zamandır yapmak istediğimiz bir faaliyetti “kar küresi”, geçtiğimiz kıştan beri nerdeyse. Baharla birlikte unuttuk, kış mevsimi ile hatırladık ama bu seferde malzemeleri toparlamamız iş – okul- kurs yoğunluğunda aksadı. Sömestr tatiline girer girmez tüm malzemelerimizle faaliyet başına geçtik. Nasıl yaptığımıza gelince;
Önce hepimiz için birer küçük kavanoz bulduk (minik reçel kavanozları ya da küçük mama kavanozları ideal) ve birer figür seçtik. Minişler ve lego oyuncaklarından kavanozlarımızın içine sığabilecek boyutta minik figürler seçtik. Diğer ihtiyacımız olan malzemeler; su, toz sim, gliserin ve tutkal. Toz sim kırtasiyelerde mevcut, gliserin de eczanelerde satılıyor. Figürleri kavanozun kapağına tutkalla sabitledik, suyun içinde hareket etmemesi için. Oğlumun araba figürü hariç , O sabitlemeyi istemedi. Kapak kapatıldığında figürünüzün daha iyi görünmesi ve alt kısımda kalmaması için figürün altına başka bir obje, yükseltici ekleyebilirsiniz, örneğin biz lego parçası kullandık.
İşin püf noktası su, gliserin ve sim oranı aslında. Deneme yanılma çalışmalarımızdan sonra gliserin ve simin çok fazla olmaması gerektiğini anladık. Sim ve gliserin çok fazla olursa gliserin simi toparlıyor ve simin suyun içinde dağılmasını engelliyor. Bu sebeple gliserin miktarı çok fazla olmamalı karışımda. Simin fazlası da pek işe yaramıyor. Bizim yaptıklarımızda sim biraz fazla olmuş 🙁 . Oran vermemiz çok zor ama 1-2 deneme sonrasında siz yaparken tespit edebilirsiniz. Sim ve gliserini az miktar koyup artırarak devam etmenizde fayda var.
Benim çiçekli-kuşlu , kızımın tavşanlı , oğlumun arabalı kar küresi oldu. Deneme faslıyla birlikte geçen sürede çok iyi vakit geçirdik. Kar kürelerimizi evirip çevirip simlerin içindeki figürlerimizi seviyoruz. Işıltıları izlemek çok keyifli, yazıyı yazarken ofise götürmeye karar verdim, strese iyi gelir.:)