Bizim ilkokulda öğrendiğimiz çoğu bilgiyi, bugünün çocukları okula gitmeden öğrenme imkanına sahipler, hem de kolay ve eğlenceli bir biçimde. Çok sevdiğim ilkokul öğretmenimin, güneş sistemini anlatışını hiç unutmadım. Tahtada bir kişi merkezde güneş olmuştu, diğeri dünya, bir diğeri ay. Dünya olan arkadaşın hem kendi etrafında dönmesine hem de güneşin çevresinde dönmesine yardım ederken bize güneş sistemini anlatıyordu öğretmenimiz.
Benim 3 yada 4. sınıfta öğrendiğim bu bilgi; Steve Tomecek tarafından, 4-8 yaş çocukları için hazırlanan “Güneş” kitabında öyle güzel bir dille anlatılmış ki. ” Biz hissedemesek de Dünya, tıpkı basketbolcuların parmağının ucunda dönen basketbol topu gibi devamlı dönmekte” deniliyor kitapta. Buna benzer akılda kalıcı benzetmeler ve destekleyici güzel resimler eşliğinde Güneş, güneş sistemi, yörünge, gece gündüz ve mevsimler anlatılıyor.
National Geographics’in Bilime İlk adımlar serisinden aldığımız ilk kitap oldu “Güneş”. Meraklı sorular eşliğinde severek okuyoruz.
Bildiğimiz kadarıyla bu serinin bir de “Yıldızlar” adlı kitabı türkçeye çevrilmiş. Yazarın Amazon’dan ulaştığımız diğer güzel kitaplarının da çevrilmesini bekliyoruz bir an önce.
Blogger 📝
mehtap dedi ki:
Benimde ilgimi çekti.Kitapçıya gittiğimizde bakalım bizde.Şimdiki çocuklar daha şanslı bu anlamda bana göre de…bende okul yıllarımdan şimdi hatırladım.Bizim öğretmenimizde aynı şekilde öğretmişti bize de.böyle okul öncesi de eğlendirerek öğretebileceğimiz konularda kaynakların olması gerçekten bizlerin işini de kolaylaştırıyor aslında…Güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.
— Okul kitapları ne kadar olsa da sıkıcı bir dille yazılıyor, o yüzden bu tip kitaplar çocukların bilime ilgilerini çekmek için daha güzel diye düşünüyorum. Sana da güzel bir hafta diliyoruz sevgili Mehtap