Benimle Oynar Mısın?

Bu yıl okulda kulüp seçerken ilk sıralarda olmasa da   ” Benimle Oynar Mısın” kulübüne de eklemişti, İrem. Ve kulüpler açıklanıp ilk katılımdan sonra bu kulüpte olduğuna çok sevindi.  O gün bugündür  kulüp günleri  neredeyse koşarak gidiyor  okuluna.

Geleneksel oyunlar  da dahil olmak üzere değişik oyunlar öğrenip bol bol da oynuyorlar  bu derste. Öğrendiği oyunlardan bir kaçı şöyle:

Don Ateş:  Kalabalık gruplar halinde  oynanır. Ebe oyunculara dokunarak dondurmaya çalışırken bir diğer  kahraman da ateş le çözmeye çalışır

İki Gerçek bir Yalan:  3 cümle söyleyip hangisinin yalan olduğunu bulmaya çalışıyorlar.

Meyve Salatası; 3 meyve adı belirlenip gruplar da bu şekilde 3 e ayrılıyor.  Devamı müzik eşliğinde sandalye  kapmacaya benizyor.

Geleneksel oyunlarımızı  ne kadar az oynuyor bizim çocuklar değil mi, az koşturuyorlar maalesef. Lastik oynardık mesela tenefüslerde hala oynanıyor mu acaba,  rastlamadım ben. Yazın sitede çocuklara anlatıp oynatmıştım biraz , yine yapmak lazım.

Bu arada geçenlerde  kendisine hediye edilen bilyelere bayıldı, eviriyor çeviriyor hem bizimle oynamak istiyor hem  bizi oynatmıyor.  Bilye oyununu oynadık birlikte sonra aklıma 5 taş geldi. Hatırladınız mı 5 taşı? Hani 5 taş gelişi güzel yere atılır  önce teker teker sonra ikişer , üçer ve dörder olmak üzere elindeki tek taşı havaya atarken diğerlerini de toplamaya çalışırsın.   Çok fazla oynardık çocukken ve İrem e öğretmek bahanesiyle seneler sonra yine oynadım 5 taş. biraz zor geldi  ona da bana da:) Okula da götürdü fakat bilye oynamışlar okulda.  çocukluğumuzun oyununu kızımla oynamak çok güzeldi,  mutlu oldum. Bakalım bu dönem sonuna kadar daha ne oyunlar öğreneceğiz?

Sizin aklınıza gelen oyunları da paylaşın bizimle lütfen; kulübe yeni oyunla gitmek pek bir havalı oluyormuş, “anne ne oyunlar vardı siz küçükken” diye sürekli sorması bundan dolayı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. merhaba , ben de küçükken oynadığım bilye oyununu anlatayım . toprak alana 5adet çukur kazılır. bu çukurlar büyükçe bir karenin dört köşesi ve açıortaylarının kesişimi olan orta noktadır. önemli olan , bir çukurdan başlayıp sırayla her çukura bilye atışıyla -baş parmakla vurarak – girip en son orta noktada ki çukurda bitirmektir. çukuralara giremeyip kenarlarda kalan bilyeler ise o çukura giren bilye sahibi tarafından 1 karış hesap yapılarak alınıp o oyuncu oyundan çıkarılabilir . oynaması gayet zevkli üstelik kalabalıkla oynandığında kazandığın bilyeler cabası…

  2. Hatırladıklarımı yazarım sonra, mutlu bayramlar:)

ÇocuklaÇocuk Özlem ☘️  📷 📚 

Blogger 📝 

Kategoriler

Copyright @ cocuklacocuk.com