
23 Nisan tatili etkinlikleri çocuklar için nerdeyse tüm haftayı kapsasa da çalıştığımdan dolayı benim çocuklarla geçirebilecek tek günüm vardı. Böyle olunca bayram günü erkenden attık kendimizi dışarı. İzmit Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ve Eğlence Fuarı“nı gezmeye. Okuldaki törenimiz 1 gün önce yapıldığından erken gitmek için de fırsat oluştu. 23 Nisan etkinlikleri çok güzel hazırlanılmıştı (tek sıkıntı kalabalıktan dolayı stantların önündeki yığılmalar ki o da ağırladığı misafir sayısına göre çok normal)
Dünya ülkelerinden gelen çocukların gösterileri fuar alanının bir salonunda ard arda devam ediyordu. Bir süre gösterileri izledik. Bizim çocukluğumuzda TRT nin başından ayrılmazdık bu gösteriler için ama şimdinin yerinde oturamayan miniklerinin başka etkinlikler de akılları kalınca sıkıldım moduna girdiler:)
Kocaelinde faaliyet gösteren bir çok eğitim ve sivil kuruluş şenliğe katılmıştı. İzcilik ekibinin Tırmanma Duvarı için epey sıra bekledik. İrem’in en sevdiği faaliyet bu idi, güzelce tırmanıp zirvedeki zili çaldı:)
Kocaeli Bilim Merkezi’nin stantındaki robotlara deney ekipmanlarına bayıldık. İki robotun başından ayrılmadı oğlum. Merkezi yerinde ziyaret etmek lazım.
Tema Vakfı nın broşürlerinde anlattıkları şeyler radikal bir şeyler yapılmazsa Doğamız için durumun hiç açıcı olmadığını gösteriyor. Ki bu yıl ki kuraklık hepimize bir uyarı olmuştur. Tema Vakfı nın broşürlerindeki gerçekler başka bir yazıda paylaşmak istiyorum uzun uzun benim çok hassas olduğum konu, doğa yoksa biz de yokuz , tek gerçek bu. Aşağıdaki fotoğraf internette dolaşan benzeri idi ilgimi çekti. Yeşilin önemi çok net, izcilik kulubunun alanındaydı bu düzenekte.
Kağıttan origamiler çok güzeldi fakat kime aitti hatırlayamadım.
Benim en çok beğendiğim stand Seka Kağıt Müzesi idi. 1936 da kurulan ve 80 yıl faaliyetin ardından kapanan Seka fabrikası Kağıt Müzesi’ne dönüşüyor. Türkiye’nin ilk sanayi kurulşu , bir öncü. Müzede kağıda dair herşeyi bulacağız, tanıtım broşürüne göre. Müze’nin bir an önce açılmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Seka Müzesi standındaki heyecan verici etkinlik çocukların kendi kağıtlarını yapması idi.Kağıt hamuru ( kovanın içerisinde su gibi ama eleği daldırıp yüzeye çıkınca anlaşılıyor kağıt partikülleri. İncecik tel süzgeçlerin üzerine alınan hamur süngerle presleniyor. Sonrasında çıkarılıp kuruması için bekleniyor. İrem de kendi kağıdını yaptı, hatıra olarak aldık. Ağaçtan kağıda yolculuk çok zahmetli bunun yanında ağaçlara geri dönüş yok:( Kağıtlarımızı israf etmeden kullanıp geri dönüşüme göndermeliyiz. İşte kağıt yapım aşamalarının görselleri:
Şenlik Salonundaki gösterilerden birisi. Bu yılın teması Barış Manço olarak seçilmişti, sahnede Barış Manço şarkıları korosu. Nur içinde yatsın Barış Abi’miz.
Sahnede bayraklarımızla söylenen şarkılar, marşlar…
Herşey güzel ve coşkuluydu bayram havasındaydı.
23 Nisan Bayramı ‘mız hep artan coşkularla kutlansın.
Bize bu günleri veren başta Atatürk ve arkadaşlarının ruhları şad olsun.