01
2009NAKIŞ SÜSLEMELİ YASTIK
Malum yaz tatili bu sene çok uzun oldu; sayılı gün çabuk biter derler ama iki oğlumla 3.5 ay tatilin 3 ayını nasıl geçirdim bir ben bilirim bir Allah:)Kadir Mert bu sene 1. sınıfa başlayacağı için okulunun birkaç gün erken; yani 14 Eylül’de açılacağı söyleniyor. Dolayısıyla şafak on dört bende.
Tatille birlikte yazın da sonuna geldiğimiz için bağ evimizde kaldığımız günler de sayılı artık. Yavaş yavaş şehir evine dönme hazırlıkları yapmaya başladım. Hem eve dönüş hem de bir kaç ay içinde taşınacağım için, eve her gittiğimde ufak tefek toparlanmaya çaışıyorum. Bu toparlanmalar sırasında da neler bulıuyorum neler.
Bu yastığı annem nakışa ilk başladığı zamanlarda yapıp hediye etmişti Oğuz Kaan’a. O zamanlar Oğuz Kaan yaklaşık 2 yaşındaydı, kadir mert ise 6 aylık. Annem yastığın üzerine çeşitli işlemeler yapmış, hepsini torununun sevdiği ilgilendiği şeylerden seçmiş örneğin kaplumbağa, “sarı kırmızı” topla oynayan bir kurbağa, araba, kuş, balık ve kelebek motiflerini renk renk işlemiş. Yastığın kumaşını şantuktan seçmiş, etrafını da sarı iple örerek rengarenk boncuklarla süslemiş.
Bu yastığı çok severdi Oğuz Kaan, gel gör ki Kadir Mert’in de tam diş çıkarma dönemiydi, fotoğraftan da görüleceği gibi bir kaç boncuk eksik yastıktan, boncuklarla diş kaşımaya başlayınca oğlum,yutabileceğinden endişelenip yastığı kaldırmıştım göz önünden. İşte evde toparlanırken bulduğum ve görünce çok sevindiğim eşyalardan biri bu yastık. Nakışla ilgilenenler için bir fikir olabileceğini düşündüm. Diğer bulduklarım da anneanne yapımı oyuncaklar, onları da yazayım yakın zamanda.
İlgili Yazılar
- Kız Bebek için Altın Yastığı Ne zamandır yapmak için vakit bulmaya çalıştığım yastığımı nihayet bitirdim....
- M HARFİNDEN YASTIK Çok sevgili arkadaşımız Asuman, geçenlerde yakın akrabası için bebek odası...
- Kar ve Kardanadam Temalı Yastık Bir kaç gün evvel buralarda bir anda lapa lapa yağmaya...
- ÇOCUK ODALARINA MİNİK ÖRGÜ YASTIK Kışın bu soğuk ve karlı günlerinde yumuşacık bir yastık yaptık....
- EKMEK TORBASI 19 mayıs sebebiyle gelen tatil bize yine yaramadı bugün tüm...



Sibel
Çok şeker bir yastıkmış,annenizin ellerine sağlık!kenarlardaki boncuklarda desenle çok uyumlu.
Sibel, çok teşekkürler
hamdiyehome
becerikli anneanneler nede iyi olur değilmi:)
eskiden el emeği oyuncaklar daha çok bulunurdu evlerimizde, sanırım
alma gücü daha zordu ve Türkiye’ye dışardan gelirdi oyuncaklar ve sanayisi
gelişmemişti, şimdi aradığınz oyuncakların dışında hayal gücüne dayalı ne çeşit oyuncaklar çıkıyor,sevgiler taşınmanıza da kolay gelsin…
çok teşekkürler, bizler de küçükken hep o tarz oyuncaklarla oynardık, çok da kıymetliydi değil mi bizler için
GeCe
ne güzel hem kendisi hem de hatırası
Öyle GeCecim deği mi, çok teşekkürler:))
pelin
Okul alışverişi ve telaşı bizi bile sardı
hepimize kolay gelsin…
yastık çok şık,ellerine sağlık…
Çok tatlı telaşlar değil mi..kolay gelsin:)
ikizbebek
çok güzel olmuş,nasışlar müthiş.El emeği çok güzel ve çok değerli çok.
çok değerli gerçekten çok teşekkürler
NAZ'LI HAYAT
ay pek cici birşey bu
Emeklere sağlık..
Çok teşekkürler
STİL DİREKTÖRÜ
Anam çok eğlenceli olmuş kızlar
Sağol canımm:)
GüLCaN
ahh bu anneanneler…onlar olmasa ne yaparız? çok sevimli bi yastıkmış. ama boncuk yutma tehlikesi çok fena. bişeyleri ortadan kaldırıp sonra unutuyoruz. bi zaman sonra ortaya çıkınca da ne güzel oluyo di mi?
Öyle Gülcan’cım, Allah başımızdan eksik etmesin
ayliz
annenizin ellerine sağlık çok güzel görünüyor
çok teşekkür ederiz:)
seyma
ellerınıze saglık cok cıcı olmus
bu arada 2-3 gundur sayfanıza bır turlu yorum bırakamıyordum ama sanırım benım pc den kaynaklanıyormus cok sukur cozuldu bu problem
duzeldiğine sevindim teşekkürler
smilena
TEK KELİMEYLE HARİKA OLMUŞ..