Ağu
16
ÇATLATMA YÖNTEMİYLE TEPSİ VE KUTU
Filed Under Ahşap Boyama, El Becerileri


Ahşap boyama çatlatma tekniğiyle yaptığımız takı kutusu ve tepsi. Kullanım amaçları farklı boyama yöntemi aynı. Nasıl yaptığımıza gelince;
Malzemeler:
Ahşap tepsi, Polyester kutu, Zımpara,Fırça, Su bazlı ahşap boyası, Örümcek çatlatma -1, Örümcek çatlatma -2 (bu farklı renklerde olabiliyor)
Yapılışı ;
Objeyi zımparalayarak üzerinde ki pürüzlerin gitmesini sağlayın. Su bazlı ahşap boyasıyla dilediğiniz renge boyayın. Boya kuruduktan sonra tekrar zımparayla pürüzlerini giderin ve ikinci katı boyayın.
Çatlatma -1 verniğini yoğun bir şekilde sürün kurumasını bekleyin. Yaklaşık 30 dakikalık kuruma süresinden sonra zemin renginize uyumlu, dilediğiniz renkteki örümcek çatlatma - 2 yi yoğun bir şekilde sürün. Bir süre sonra çatlaklar oluşmaya başlayacak. Tepsinizi tamamen kuruduktan sonra vernikleyebilir ya da üzerine dekopaj tekniği kullanarak istediğiniz resmi yapıştırabilrsiniz.
Bu arada bir detaya dikkatinizi çekeyim; kutuyu birimiz tepsiyi de diğerimiz yaptı. Renklerden takımlar belli değil mi?
Fenerbahçeli kutu, Galatasaraylı tepsi


İlgili Yazılar
- ANTİK GÖRÜNÜMLÜ TEPSİ Ahşap boyama bir çok kişi için olduğu gibi bizim için...
- LEOPAR DESENLİ TEPSİ ve KUTU Şık bir çay takımı yaptık. Nasıl mı? Leopar desenli...
- GÜNEŞLİ KUTU Güneşli memleketin çocukları olmaktan dolayı hep şükrediyoruz. Güneşi görmeden...
- ÇATLATMALI AHŞAP KUTU Yanıtladığımız mimlerin birisinde yüzeysel olarak anlatmıştık; bizim Çocukla Çocuk”un oluşma...
- BUDAK DESENLİ AHŞAP KUTU Yeni yıl yaklaşıyor, biz de yeni yıl hediyelerimizi şimdiden hazırlamaya başladık....
Comments
3 Yorum to “ÇATLATMA YÖNTEMİYLE TEPSİ VE KUTU”
Görüşlerinizi Bekliyoruz


Bunlar ne kadar güzel olmuş, çok beğendim.Özellikle kalp harika.Ellerinize sağlık sevgili arkadaşlarım.Bravo
çok güzel bir tepsim vardı bu şekilde boyayabilirm ellerinize sağlık
Elinize sağlık. Gerçekten çok güzel ve düzgün çatlamışlar. Ahşap boyama kursuna giderken çatlamayanları görmüştüm. Bu arada fazla güncelleyemesem de ahşap boyama ile ilgili de bir sitem var. Bakmak isterseniz http://www.ahsaplarim.blogspot.com.