HAVLU KENARI SÜSLEME

Kasım 3rd, 2008 by cocuklacocuk Düşüncelerinizi Paylaşır mısınız? »

Ortaokul çağlarındayım. Annemle birlikte bir yakınımızın evindeyiz.  Evin nişanlı genç kızının yakın zamanda düğünü olacak biz de o yüzden oradayız-”Kızımın çeyizini göstereyim sana Ayşe Hanım” diyen ev sahibi teyze, kocaman bir koli getiriyor önümüze. Koca koli, nerdeyse bir çamaşır makinası kutusu falan büyüklüğünde. O zamanlar bu işlerden hiç mi hiç anlamayan ben “Bunun içinden neler çıkar acaba”,  diye merakla bakıyorum. Teyze özenle açıyor koliyi, koli açılınca içinden neredeyse yüzlerce havlu çıkıyor.  Her biri ayrı ayrı el emeğiyle kenarı süslenmiş yüzlerce havlu. Bu kadar çok havlu olmasına anlam veremediğim halde o an susuyorum ama ordan çıkınca anneme “çok anlamsız bulduğumu” söylemeden edemiyorum çeyiz diye sadece bir sürü havlu yapılmasının.

O kadar abartı olmasa da ben de değişik ve güzel bir havlu gördüğümde almadan duramıyorum. Bir gittiğimde Koçtaş’ta kenarı taşlarla süslenmiş el havluları görünce de satın aldım henüz kullanmaya kıyamadım ama bir benzerini mutfak havlularımın kenarında da uygulayabileceğimi düşündüm.  

Fotoğrafta görülen şekilli parlak taşlardan aldım. Bu taşlar sıcak ütüyle her kumaşın üzerine yapışabiliyor. Deseni bozmadan küçük parçalar halinde kesip havlunun kenarına dizdim. Havluyu ikiye katlayıp üzerinde sıcak ütüyü biraz tuttum, tuttum diyorum çünkü eğer  ütüyü ileri geri gezdirirseniz taşlar kayabiliyor.

Taşlı,süslü havlumu makinede yıkadığım halde hiç bozulma olmadı.

Blog Widget by LinkWithin

İlgili Yazılar

  1. SHAGGY HALINIZI KENDİNİZ YAPIN Bir şey moda olmaya görsün hemen her yerde görmeye başlıyorsunuz....
  2. AKVARYUM BALIKLARI Evde balık beslemeyi birkaç kez denedim ama ne yazık ki...
  3. PARLAK TAŞLI BARDAK Bu aralar taşlı pullu eşyaları kullanmayı çok seviyorum. Ütüyle yapışan...
  4. Telden Oyuncak Bebekler Bu telden bebekler en son aşamasında ne hal aldı ben...
  5. OYUNCAK TREN Her hafta sonu rutin McDonald’s ziyaretlerimizde çocuklarım happy meal le birlikte verilen...

Share |
Advertisement
  1. yldoz diyor ki:

    Çok şık olmuş
    Ellerinize sağlık

    teşekkür ederiz…beğendiğinize sevindik:

  2. GeCe diyor ki:

    aaa çok güzel olmuş gerçekten hem fazla abartılı değil, öyle abartılıları var ki el yüz mü silinecek başka bişey mi belli değil.

    Evet bazıları çok abartı oluyor, bu hem sade hem şık görünüyor mutfağa da çok yakıştı
    sevgiyle kal

  3. lale diyor ki:

    bende bunları alıp alıp sonra kullnmaya kıyamıyorum. Bazen de coşup bi çoğunu günlük kullanıma çıkarıyorum. Taşla süslenmişine hiç rastlamamıştım. iyi günlerde kullanın. Sevgiler size

    Bende stokculardanım…alıp alıp kullanmaya kıyamam :) )

  4. pelin diyor ki:

    Taşlar çok şık,çocuk kot pantolonlarının üzerinede çok yakışır…Havluda çok güzel,bunuda kullanmaya kıyamaz insan:)
    Ellerinize sağlık….

    Sadece çocuk kotlarına değil bizlere de olur, değil mi ama :)
    Beğendiğinize sevindik..teşekkürler

  5. ZEYNEP diyor ki:

    Merhaba
    üniversite yıllarındayken anlamsız ve gereksiz bulduğumuz el emekleri şimdilerde ne kadar değerli geliyor bize
    ellerinize sağlık
    allah sevdiklerinizle beraber iyi günlerde kullanmayı nasip etsin

    Teşekkür ederiz:)

  6. rüzgar diyor ki:

    Valla elinize sağlık, ben de çok severim değişik desenli havluları. Çok güzel olmuş bu da. Sevgiler :)

    Teşekkür ederiz :)

  7. Şahae olmuş,çok şık.Yıkanınca çıkmamasıda çok güzel,ellerinize sağlık,bu taşları nereden bulabiliriz acaba?

    Hobi malzemeleri satan yerlerde ya da tuhafiyecilerde satılıyor

  8. betül diyor ki:

    evet evet, şu çeyiz işini anlamsız bulanlardandım, hala da kısmen öyle sayılırım :) ) koçtaştaki havlular gerçekten süper, ama benim düşüncem şu çeyiz işine radikal yenilik gerektiği.hani klasik standart modellerden ziyade, modern, kullanışlı, fonksiyonel parçalardan oluşmalı çeyiz, neyse .. :) ) havlu çok hoş, taşlı süslemeleri seviyorum, ellerinize sağlık, sevgiler.

    çeyiz konusunda hak veriyorum gereksiz bir sürü havlu örtü vs yapmak yerine en iyisi para biriktirip ihtiyacın olanı almak galiba:))
    sevgiyle kalı

  9. mavianne diyor ki:

    ne güzel olmuş havlu
    bayılırım
    taşlı boncuklu şeylere
    güle güle kullan

    taşlı boncuklu her şey güzel :) ))değil mi mavi anne’cim

  10. seyma diyor ki:

    aaa cok pratık bır cozum olmus :) )

    evet pratik gerçekten

  11. Ben hala senin eskiden düşündüğün gibi düşünüyorum.Ama çok güzel bir havlu görünce de imrenmeden edemiyorum:)

    Aynıyız desene :) )

  12. sunrise diyor ki:

    Acikcasi ben de onceleri cok basit bulurdum bu kenari islenmis havlulari. Basit iyi bir kelime olmadi belki ama ne bileyim biraz ucuz gorunuslu filan gelirlerdi ama sonralari ne kadar siklarini urettiler. Hatta onceleri almayip evde biraktigim kenari isli havlulari araklamaya bile basladim annemin evinden. Ama hala su suratinizi kesen cinsten islemelere karsiyim. SIzinki cok ama cok sik olmus. Iyi fikir valla, ben de deneyebilirim.. Burdakilar iyice bayilir hem de bu fikre…

    beğendiğinize sevindik…teşekkür ederiz

  13. IŞIK diyor ki:

    sticker ı nereden alabileceğimizi sorabilir miyim?
    benim de çeyizimde bir bohça havlu vardı.Annem emek çekip ördü hepsini.Şimdi 3 yılda havluları eskidi bir kısmının dantelleri ilk günkü gibi duruyor.Ben de eskiyen havluların dantellerini söküp kızıma saklıyorum.Lakin ben hepsini havluya geçirmeden vermeyi düşünüyorum.Çünkü evde çok yer kaplıyor o kadar havlu:)

    tuhafiyelerden ve hobi malzemeleri satan dükkanalrdan alıyoruz bunları….
    bend e çeyizimden olan esyaları eskise de atamıyorum en iyisi sizin gibi saklamak

  14. ♥ Craft Woman ♥ diyor ki:

    Bu çok güzel olmuş dallı güllü değil ya. Bana da Enhar çok cici hello kittyler hediye etti ütüm de ben gibi hasta gelsin tamirden t-shirtüme basıcam :) Güle güle kurulanın kızlar.

    sağol cw’cim biz de seviyoruz böyle sade ama şık eşyaları….sen de güle güle kullan ütün gelince yap da biz de görelim…sevgiler canım

  15. Eda diyor ki:

    E bravo..Ben hep korkuyorum ütüyü ya kaydırırsam diye, malzemelerime kıyamıyorum demek ki :)
    Ama çok şık olmuşlar
    Sevgiler

    Teşekkürler

  16. maviveportakal diyor ki:

    ÇOK GÜZEL OLMUŞ AYŞE EVLENMEDEN GÖRSEYDİK YAPARDIK.:))

  17. ilknur vampir diyor ki:

    nefis GÜZEL olmuş çok beğendim bende deniyeceğim

    Beğendiğine sevindik sen de güle güle kullan

  18. gözde diyor ki:

    BU BONCUKLAR STICKER GİBİ KAĞIT ÜZERİNDE Mİ BASILI SATILIYOR?BUNLARI BÜTÜN HALİNDE Mİ HAVLUYA MONTE EDİYORSUNUZ?

    aynen sticker gibiler ordan dilediğiniz halde (bütün ya da bölerek) ütülüyorsunuz.

Bir Cevap Yazın

Creative Commons License
Cocuklacocuk by Cocuklacocuk is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.