Yabancı bloglarda sıkça görüyoruz, gevrek kutularından magazinlik / dosyalık yapıyorlar. Sanırım gevrek kutuları bizimkilere göre en az 2 kat bir büyüklükte, eve aldığımız gevrek kutularından magazinlik olması pek mümkün değil çünkü.
Kullandığım deterjanın bu kutusunun ise boyutları ve sağlamlığı sebebiyle magazinlik için çok uygun olabileceğini düşündüm. Deterjan kutusunu bile atarken düşünüyoruz, durum vahim değil mi?
Kutunun üst kapak kısmını çıkararak başladım işe. Kenar kısmından çıkarmayı planladığım üçgenlerin eşit olması için cetvel yardımı ile eşit ölçülerde iki diküçgen çizdim. Maket bıçağı yardımı ile kesip çıkardım.

Ardından magazinlik şekline getirdiğim kutuyu desenli kendinden yapışkanlı kağıt ile kapladım. Dosyalık olarak kullanmaya başladım.
Magazinliklerin karton malzemeli olanlarının çok uygun fiyatlara satılanları aslında. Bu yaptığımız ise kendine özel desen/ renk kullanmak isteyenler veya kutuları geri dönüşüm için kullanmayı düşünenler için fikir olabilir.

İlgili Yazılar
- GERİ DÖNÜŞÜM OYUNCAK SANDIĞI Bu oyuncak sandığı fikri kızımdan çıktı. Fikir olarak da bırakmamış;...
- CD SAATLER Ahşap boyamada kullanılan herşeyi cd lerin üstüne de yapabilirsiniz....
- YENİ YIL SOFRALARINA IŞILTILI PEÇETELİKLER Yeni Yılda güzel sofralar kurulması, gece boyunca sofraların açık...
- DUVARDAKİ FİLLER Kağıt hamuru maceramızdan sonra uzun süre ıslak bekleyen kağıt...
- HOBİ KUTUSU İki sene kadar önce günlük kullanmak üzere bir çatal bıçak seti almak istedim...



ellerine sağlık. çok şık olmuş. keşke bütün boş kutuları birşekilde değerlendirebilsek çöpe atmasak.
– Çok teşekkürler Gülcan.
Güzel olmuş kızlar. Bende tencere kapaklığından yaptım bir ara yazayım cicim
– yayınla arkadaşım merak ettik eminiz çok güzel olmuştur.
Hem kullanışlı hemde zarif bir görüntüsü var,ayrıca toparlayıcı da!çok güzel bir geridönüşüm olmuş,ellerine sağlık.
– Teşekkürler Sibel.
süper fikir
ofis için yapayım ben de
teşekkürler
– Beğenmene çok sevindik
bu cok guzel olmus aslında benımde ıhtıyacım var boyle bırseye en kısa surede bu tarz bırsey denemek lazım:)
– Bebek gelmeden dene Seyma, sonra bir süre eline bir şey alamıyorsun
güzel fikir benim dergileriminde ihtiyacı var böyle çıtıpıtı desenli birşeye elinize sağlık
– çok toparlayıcı oluyorlar değil mi, Teşekkürler
Süper olmuş. Elinize sağlıkk..
– Sağol Alev’cim
bende yapmıştım bende gerçekten çok sağlam bir kutu kullanıyorum zevkle çok güzel olmuş sizinki de
– teşekkür ederiz, güle güle kullan sende
ellerinize sağlık, çokkk ama çokk beğendim, acayip guzel olmus
– Çok teşekkürler Enhar